Ontvang tips over je volgende vakantie AANMELDEN!
auto huren zonder zorgen
Auto huren

Zonder zorgen een auto huren op vakantie

Als je dit jaar beslist om te gaan vliegen naar Italië is het wel zo fijn dat je een auto ter beschikking hebt. Italië is te mooi om op een plek te blijven en het openbaar vervoer heeft zo zijn beperkingen.

Goed regelen

Vanuit Nederland kan je tijdens het boeken van je vliegreis ook je auto huren. Dat is zeker wel aan te bevelen want ga je het ter plekke regelen dan ben je altijd veel meer geld kwijt. Let goed op wat de voorwaarden zeggen en wat je precies huurt. Hoe zit het met het aantal kilometers maar veel belangrijker, hoe is het geregeld met de verzekering.

Alle contracten en polissen zijn in het Nederlands uit te printen dus lees ze goed door. Vaak is het eigen risico niet verzekerd dus is het aan te bevelen om daar een extra verzekering voor af te sluiten. Als je dit voor de reis kunt regelen dan ga je met minder zorgen op vakantie. 

Goedkoop is duurkoop

Alle aanbieders zullen er alles aan doen om met mooie aanbiedingen te komen om je zo te verleiden een auto bij hen te huren. Echter kan het zijn dat bij een goedkope auto er een addertje onder het gras zit als het gaan om de aantal gratis kilometers en de verzekeringen. Let daar dus goed op. De winst van de autoverhuurder zit in deze afspraken en ze zullen hun best doen om je aan de balie te verleiden voor al deze ‘nodige’extra’s.

Het zal je maar gebeuren

Zorg dat je al je contracten en  verzekeringspapieren altijd bij je hebt. Dus laat ze niet in de auto achter. Dat geldt overigens voor al je persoonlijke bezittingen. Het zal je maar gebeuren dat je s morgens opstaat en de auto staat er niet meer. Het is ons overkomen en we kunnen je vertellen dat er geen een agent Italiaans spreekt. Ga er maar aan staan. Gelukkig kregen we dezelfde dag een vervangende auto en is het allemaal goed gekomen. Wel hadden wij het eigen risico va 1900 euro gedekt met een extra verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: