Ontvang tips over je volgende vakantie AANMELDEN!
het ritme van de italianen
De Italianen

Beleef het ritme van de Italianen

Wij Nederlanders hebben een heel ander ritme dan de Italianen. Heb ik hier al eerder geschreven over het ontbijt dat zo anders is als bij ons. Zo ook de andere maaltijden maar vooral ook het leefritme.

Om 22.00 uur nog aan tafel

Afgelopen vakantie gingen we eten bij een restaurant in Lecce. Dat restaurant gaat overigens als de meeste restaurants pas om 20.00 uur open. Voor die tijd ben je dus niet welkom, honger of niet. Dat betekent voor ons dat we ook niet om 12.00 uur maar rond 14.00 uur onze lunch nemen. Anders wordt het tussen de lunch en diner wel erg groot en dat is moeilijk vol te houden.

We zien dat Italianen het liefst zo laat mogelijk eten. Het is dan om 20.00 uur nog erg warm. Om 22.00 komen er nog gasten binnen zelfs gezinnen met kleine kinderen. En dat is op alle dagen dus ook door de weeks.

Italianen slapen niet uit

Italianen staan s morgens vroeg op. Op 6.00 uur zijn de koffiebars al open en nemen de Italianen daar hun koffie met eventueel een broodje. Vanaf 12.00/13.00 uur gaan ze lunchen, vaak uitgebreid tot 15.00 uur. Hierna volgt een korte rustpauze en gaan de Italianen weer werken. Ook in de weekenden worden de middagen in hetzelfde ritme gehouden. Het accent ligt op het avondeten dat altijd met familie uitgebreid wordt genuttigd.

Pas je ritme aan aan de Italianen

Om niet voor de gesloten deur te staan bij een restaurant kan je het beste je ritme aanhouden aan die van de Italianen. De verleiding om aan het zwembad teveel te drinken en te eten is dan groot. Dus neem een uitgebreide rustpauze tussen de middag en ga je niet vol stoppen met alcohol en snacks. Zo heb je weer honger in de avonduren en kan je genieten van alle mooie gerechten die Italië biedt.

Italiaans eten

Natuurlijk heb je als Nederlander je vakantiegevoel en wil je uitslapen. Door voeg op te staan kan je de middag ook besteden aan rusten, wandelen, fietsen of diverse gebouwen en dorpjes bezichtigen. Let op, sommige stadjes zijn helemaal op slot van 12 tot 16.00 uur. Dan zijn het net spookstadjes en is er niets te doen. Er is dan zelfs geen terrasje open.

Skyparkschiphol

Vakantie in Italie is zo relaxt. Je bent in een hele andere wereld. Heerlijk eten, schitterende natuur en mooie oude dorpjes. Van Toscane tot Calabrie, tot Puglia. Zowel met de auto als met het vliegtuig heel goed te bereiken.

Wat is jouw favoriete vakantieplek in Italie?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: